PCOB Driebergen

Van de voorzitter (uit Nieuwsbrief november 2019):
Zomer, herfst...
In de laatste week van augustus zijn wij vertrokken voor een 'late' vakantie reis met de caravan.
Ons reisdoel was Spanje-Madrid om medio september met de familie de 1e verjaardag van onze kleinzoon te vieren.
Voor het eerst in onze vakantiegeschiedenis zijn we 'laat' in het seizoen vertrokken met het voornemen om medio oktober weer thuis te zijn. In augustus troffen we nog volop gezinnen met kinderen op de camping. Op 1 september beginnen in Frankrijk en Spanje de scholen, de gezinnen met kinderen hebben dan de campings verlaten. Dus in september volop plek, zo dachten wij. Opvallend was, dat 60-70-en zelfs 80-jarigen in grote getale door Europa zwerft! De camperaars zijn veruit in de meerderheid. De caravan lijkt over enkele jaren een 'bezienswaardigheid' te worden! Het tijdstip van aankomst op een camping dient verschoven te worden naar zo vroeg mogelijk in de middag. Na 15.00 uur hangt het bordje 'complet' bij vele campings reeds aan de poort!

Reizen in deze seizoensperiode verplaatste ons in een andere 'reisgroep' en vraagt dus aanpassing!
De vele reislustige pensionado's doen de gedachte opkomen, dat het niet verwonderlijk is, dat er geen tijd meer resteert voor een Seniorenbond.
Uit gesprekken blijkt, dat velen wel maatschappelijk betrokken (willen) zijn.

Dinsdagmiddag 22 oktober was er een informatiemiddag over de toekomst van de KBO-PCOB. Er werd gesproken over de pensionado's zwervend door Europa, velen wel maatschappelijk betrokken, maar lid worden van een ouderenbond heeft geen uitdaging!

'De zomertijd' voor de KBO en PCOB is voorbij. Tien jaar geleden telde de PCOB landelijk nog 140.000 leden en nu nog 90.000!!
Wij zijn dus in 'de herfst' beland..,dit geldt eveneens voor de KBO!
Mede daarom zou een samengaan een goede zaak zijn.
Helaas wenst een aantal provinciale KBO-bonden niet verder te gaan op weg naar een fusie!
De PCOB zoekt nu een nieuwe vorm en een nieuw geluid om het vooral voor 'jongere' 60-70 jarigen aantrekkelijk te maken om zich aan te sluiten.
U zult hierover mettertijd verdere informatie ontvangen.

Arie Kliphuis, voorzitter