PCOB Driebergen

Vakantieweek Gaasterland - mei 2019
Verslag van een van de deelnemers aan deze reis: Joop Peters:
Corma en Gijs Schaap hadden dit jaar de organisatie en ook dit jaar was het weer vertrouwd en gezellig. Een grote groep, zowel leden van de KBO als PCOB en dit jaar ook een behoorlijk aantal deelnemers uit Zeist. Er was zelfs een wachtlijst.

Ons adres dit jaar was Hotel Gaasterland in Rijs, een goede accommodatie; enkelen hadden voor zich zelf alleen een twee-persoons kamer,. Een goed diner-buffet 's avonds  zodat ieder kon uitzoeken wat hij/zijlekker vond. Koffie de gehele dag gratis met de beroemde friese duumkes.
Naast de velen die elk jaar meegaan toch ook een aantal nieuwe gezichten. De sfeer in de bus was meteen goed en de chauffeur bracht ons langs een mooie route in Gaasterland. 's Avonds was er de kennismaking en kregen we de algemene informatie. Zaterdag deden we een rondrit met het Gaasterland treintje en hebben we bingo gespeeld.
Zondagmorgen met de Gaasterland Express naar de kerk in Oudemirdum. Een goede dienst met ds. De Jong, die zijn woord levendig wist over te brengen.
's Middags hadden we vrij voor wandelen, jeu de boules en zo werden spelletjes gedaan. Triominos was deze week populair en werd fanatiek gespeeld.
Zoals ook deze avond was elke dag een avondgebed met bekende liederen, welke begeleid werden door Corma op de dwarsfluit.

Maandagmiddag gingen we met de bus naar Terherne voor een boottocht over de Friese meren. Het weer was goed, dus velen genoten ook boven op het dek.
's Avonds was er een optreden van 2 vissersvrouwen in originele kleding... en wat hebben we genoten van hun sketches.

Dinsdag na het ontbijt ochtendgymnastiek “bewegen op je stoel”. Velen deden hieraan enthousiast mee. 's Avonds een muziekavond.

Woensdag gingen we naar het Jopie Huisman museum in Workum. De lunch gebruikten we in Hindeloopen (pannenkoek) en daarna bezochten we het schaatsmuseum.  We kregen nog in Bolsward gelegenheid om te winkelen of een terrasje te pikken. Maar ook sommige bezienswaardigheden zoals de kerk (door brand zo verwoest dat alleen de muren nog bewaard waren gebleven) en als je binnen was de sfeer proefde. En dan het mooi stadhuis.
's Avonds na het diner en avondgebed volgde er een optreden van een volksdansgroep de Tjonger in Friese klederdracht.

Donderdagmiddag hebben we een bustocht gemaakt en zijn we naar DE-museum in Joure geweest. Ook hadden ze daar mooie staartklokken en zelfs een drukkerij. 's Avonds de gezellige slotavond waar zowel de gasten uit Driebergen als uit Zeist hun medewerking aan verleenden.
Vrijdag al weer de terugtocht naar Zeist
Een fijne week gaat snel voorbij en dank aan Corma en Gijs van de afd. PCOB Driebergen!