PCOB Driebergen

Senioren doorgaans huiverig om te veranderen van zorgverzekeraar
Eind dit jaar dient zich voor velen weer de vraag aan of overstappen naar een andere zorgverzekeraar verstandig is.
In de praktijk blijkt dat vooral senioren huiverig zijn om deze stap te zetten. Word ik wel in alles geaccepteerd door de nieuwe zorgverzekeraar? Geeft het niet te veel gedoe en is mijn portemonnee ook echt beter af? Dat zijn veel gestelde vragen die elk jaar terugkomen.
Vandaar dat onze afdeling een voorlichtingsmiddag organiseert (maandagmiddag 12 november om 14.00 uur; in Nieuw Salem).
Verzekeringsexpert Marcel Woudman van Zilveren Kruis gaat tijdens deze bijeenkomst dieper in op de werkwijze en achtergronden van zorgverzekeraars en natuurlijk ook op de collectieve zorgverzekering via het lidmaatschap van KBO of PCOB, met liefst 60.000 deelnemers.

Korting én inhoud
Hoe ziet dit zorgcollectief speciaal voor senioren eruit? De korting op de basisverzekering bedraagt 8%. En de kortingen op alle aanvullende zorgpakketten en alle tandartsverzekeringen lopen op van minimaal 10 tot maximaal 25%. Bij een gemiddeld verzekeringspakket praten we dan al gauw over een besparing van ruim € 150,- op jaarbasis.

Een aanvullend pakket helemaal gratis
Leden van de KBO en PCOB die naast de basisverzekering minstens één aanvullende verzekering afsluiten - bijna 95% van alle Nederlanders doet dit - hebben recht op een gratis aanvullend verzekeringspakket. Met onder meer 6 extra behandelingen fysiotherapie en een tegemoetkoming van € 20,- in de contributie tijdens het eerste verzekeringsjaar.
De collectieve zorgverzekering staat open voor mensen vanaf 50 jaar, mits lid van de KBO of PCOB. Eventuele partners die zich ook via ons willen verzekeren dienen eerst lid te worden alvorens ze in het collectief kunnen stappen.